Hundkurser
 
 
 

Du kan även maila direkt till info@hundlekiset.se och ställa din fråga eller göra din anmälan!

 

Valpkurs - för valpar som är ca 2- ca 8 månader

Målet är att du och din valp ska ha roligt tillsammans. Därför ligger vikten på god kontakt och gott samarbete mellan dig och din valp. Utifrån detta tränar vi bl a följsamhet, inkallning, sitt och ligg, stanna kvar, hälsa fint, byteshandel, trix och balans. Detta är flera byggstenar som är A o O för en bra vardag ertillsammans. Många övningar går ut på att ni ska bli en bra lärare för din hund!

Kursen är uppbyggd så att ni praktiskt testar och tränar de olika momenten vi går igenom vid kurstillfället. Ni får individuella tips och råd för att sedan träna vidare hemma. Det kommer också vara lite teori invävt vid varje kurstillfälle.

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Kurstid: ca 8 timmar fördelat på 7 tillfällen varav ett tillfälle är i skogen. Utöver detta väljer du själv när och om du vill föja med på en aktiveringspromenad.

Kursstarter:

Grupp 4 - start vecka 34

tisdagar kl 18.30-19.30, 20/8  27/8  3/9  10/9  17/9  24/9 samt lördag 21/9 kl 14.00-16.00 då vi är i skogen


Grupp 5 - start vecka 36

söndagar kl 10.00-11.00, 8/9  22/9  29/9  6/10  13/10 samt onsdag 11/9 kl 18.30-19.30 och lördag 19/10 kl 14.00-16.00 då vi är i skogen.


Grupp 6 - start vecka 42

Söndagar kl 10.00-11.00, 20/10  27/10  3/11  10/11  17/11  24/11  samt lördag 23/11 kl 13.30-15.30 då vi är i skogen 2 timmar.

Pris: 1 200 kr

 

 

Aktiveringskurs, 4 tillfällen - 4 miljöer- för vuxna hundar och unghundar

Varmt välkommen på en aktiveringskurs för dig och din hund! Vid fyra tillfällen kommer vi testa på allt från enklare spår till utmanande samarbetsövningar. Under kursens gång kommer vi diskutera hur vi kan göra vardagen med våra hundar både roligare och mer utvecklande. Hur kan promenaden med enkla förändringar bli mer berikande för just din hund? Borde vi verkligen göra oss av med våra petflaskor? Är det möjligt att med hjälp av det mest oväntade hjälpmedel både underlätta hundmöten och öka hundens självförtroende? Dessa frågor är några få av alla vi kommer diskutera och besvara under kursens gång. Varje tillfälle besöker vi en ny miljö och på dessa platser kommer vi testa på allt från enkla spår och hundmöten till utvecklande samarbetsövningar och följsamhetsträning.

 

Kursen leds av Tove Wideqvist. De totalt åtta timmarna vi har till förfogande fördelas på fyra tillfällen. För att både vi och hundarna ska orka kommer vi efter en timmes aktivt arbete pausa med givande diskussioner över en kort fika.

 

Tanken är att ni, efter kursens slut, ska känna att ni har verktygen för att göra vardagen tillsammans med era hundar mer trivsamma och givande. Dessa verktyg kommer ni få testa på och bli bekväma med under kursens gång, både genom att använda de i olika övningar och genom de redan nämnda diskussionerna, för att sedan använda fullt ut i er hemmiljö.

 

Har ni några frågor eller funderingar är ni varmt välkomna att höra av er till Tove på tove.wideqvist@gmail.com eller Anja på anja@hundlekiset.se. Hoppas vi ses!

 

Förkunskaper: Inga förkunskpaer krävs

Kurstid: ca 8 timmar fördelat på 4 tillfällen

Kursstart:  


Pris: 1200 kr 

 

 

 

Vardagslydnad - för vuxna hundar och unghundar

Detta är kursen för dig som aldrig kom med på någon valpkurs och har en lite äldre hund. Det är aldrig för sent att gå kurs och lära sig. Det är egentligen bara förutsättningarna som har ändrats. Hunden har blivit äldre, könsmogen och skaffat sig olater och beteenden som t ex ilska mot andra hundar eller glädje för alla människor! Alltså både bra och dåliga beteenden. Detta tar vi hänsyn till när vi tränar. Vi kommer att få vara kreativa för vi ska få hunden att göra det vi vill och inte det den vill. Spännande!

 

Målet är att du och din hund ska ha roligt tillsammans. Därför ligger vikten på god kontakt och gott samarbete mellan dig och din hund. Utifrån detta tränar vi bl a följsamhet, inkallning, sitt kvar och ligg, hälsa fint, byteshandel, trix och balans. Detta är några byggstenar som är A o O för en bra vardag tillsammans.

Kursen är uppbyggd så att ni praktiskt testar och tränar de olika momenten vi går igenom vid kurstillfället. Ni får individuella tips och råd för att sedan kunna träna vidare hemma. Det kommer också vara lite teori invävt vid varje kurstillfälle. 

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Kurstid: ca 6 timmar fördelat på 6 tillfällen och en valfri aktiveringspromenad

Kursstart:


Pris: 1 200 kr

 


Grundfärdigheter - för alla

På denna kurs lägger vi fokus på grunderfärdigheter som kommer underlätta inför många olika hundsporter, vardagen och rallylydnaden i synnerhet. Bakdelskontroll i olika former, följsamhet, positioner, sitt, ligg, stå, snygga skiften, sidbyten mm. Dessutom kommer vi beröra olika former av belöningar och placeringar av dessa samt ett par passivitetsövningar.

Denna kursen rekomenerar jag att gå innan du går en Rallylydnad men det är inget krav. Det går också bra att gå denna för att finslipa på grunderna om man behöver backa i träningingen av Rallyn. Kursen går också bra att gå som en ren aktivering för hunden.


Förkunskaper: Gärna valpkurs

Kurstid: ca 4 timmar fördelat på 3 tillfällen 

Kursstart: 

Grupp 1 Onsdag 21/8, 28/8 och 4/9. Kl 18.30 - ca 19.30

Grupp 2 Måndag 2/9, 9/9, och 16/9. Kl 18.30 - ca 19.30, ev får vi starta kl 18.00 sista tillfället pga att det blir mörkt.


Pris:  800 krRallylydnad Nybörjare

Rallylydnad är en sport där du och hunden är ett ”team” och tillsammans genomför en bana. Utförandet av varje övning illustreras genom bild och text på skyltar. Hund och förare skall utstråla glädje och samarbete under hela banan. Det krävs inget perfekt fotgående men hunden skall befinna sig under förarens kontroll och på vänster sida med ett leende koppel. Du får kommunicera obegränsat med din hund genom röst- och teckenkommando. Du får alltså prata, uppmuntra eller använda andra verbala förstärkningar för att uppnå bästa möjliga resultat. Rallylydnad passar alla raser och hundägare. Betoningen ligger på glädje och samarbete. Rally erbjuder variation och spänning med inslag av traditionell lydnad, agility och freestyle. Du kan träna för att tävla men framför allt är detta riktigt kul och ger en enorm kontakt och följsamhet med din hund, vilket du har stor glädje av i din vardag.

Målet med denna kurs är att du och din hund ska får testa på rallylydnad för att se om det är något som passar er. Därför går vi inte in på detaljer och finslipning av olika moment och delmoment. Under kursens gång kommer du upptäcka vad ni behöver träna mer på.

Under kursen går vi igenom skyltarna i nybörjarklassen och provar på olika banor. Vi arbetar med kontaktövningar och följsamhet men också belöningsmetoder för att bygga upp förväntningen hos hunden.

 

Förkunskaper: Valpkurs, gärna Grundfärdigheter men inget krav

Kurstid: ca 6 timmar fördelat på 6 tillfällen

Kursstart: 

Grupp 3 Söndag kl 13.30-14.30, 22/9  29/9  6/10  13/10  20/10  27/10.

Grupp 4 Söndag kl 11.45-12.45, 20/10  27/10  3/11  10/11  17/11  24/11 


Pris: 1 200 kr

 

 

 

Rallylydnad Fortsättning

Vi fortsätter där Nybörjarkursen slutade men börjar arbeta mer med detaljer och finslipning! Vi kommer jobba med bakdelskontroll och mer uthållighetsträning. Dessutom lite problemlösning för att få till inlärningen av vissa moment. Det som passar en hund passar inte en annan! Vi kommer dessutom att börja nosa på skyltarna som är i fortsättningsklassen och arbeta med lös hund.

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare

Kurstid: ca 6 timmar fördelat på 6 tillfällen

Kursstart:   Måndag 26/8 kl 18.30-19.30 därefter söndag 8/9, 22/9, 29/9, 6/10, 13/10. Kl 11.45-12.45


Pris: 1 200 kr

 


Rallylydnadsdag med tävlingsinriktning

Denna dag är för dig som har ambitionen att börja tävla eller redan tävlar i Rallylydnad. Oavsett klass är alla välkomna. Dagens övningar anpassas utifrån anmälda ekipage.

Innehåll

•Genomgång av önskade moment och grundfärdigheter

•Kortare slingor med klurigheter

•Ett par banor

 

Dagens Schema (ca-tider)

09.30-10.00 Kaffe och fralla serveras och vi samlar ihop oss

10.00 Presentation av deltagare och genomgång av dagens program

10.30-12.30 Grupparbete med moment och olika slingor samt en bana

13.30-14.30 Lunch

14.30-16.00 Grupparbete med moment samt en bana

16.00 Avslutning med fika

 

All träning kommer ske utomhus. Vi fikar och äter inne på Hunddagiset.

Ta gärna med en bur eller filt där hunden kan pausa. Det är också nära mellan parkering och träningsplan om du vill ha hunden i bilen.

Ta med egen lunch. Här finns micro. Jag bjuder på fika på för- och eftermiddag och jag ser till att det finns kaffe och te vid lunchen för den som vill ha det då.

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare

Kurstid: Heldag

Kursstart:

Pris:

 

 

Rallylydnad Tävlingsförberednde

Denna kurs vänder sig till dig som har funderingar på att börja tävla eller precis har börjat. Även för dig som har intresset för att finslipa detaljer är denna kursen bra.

Vi kommer fokusera på skyltarna som hör till nybörjarklassen. Finslipa grundfärdigheter som fotgående, sitt, ligg, stå och bl a frontpostion. Tid kommer läggas på regler och vad som ger poängavdrag. Träning kommer ske i grupp men också efter egna önskemål. Kursen kommer vara förlagd i första hand i Binga på Hundlekiset men vi kommer också lägga ett av kurstillfällena på annan plats för att få miljöombytet.

Kursens motto blir: Träna så tävlingslikt som möjligt och Tävla så träningslikt som möjligt!

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare

Kurstid: ca 8 timmar fördelat på 5 tillfällen

Kursstart:

Pris: 1 200 kr

 


 

Rallylydnad med tävlingsinriktning och moment från högre klasser - för vuxna hundar

Under denna kurs kommer vi prova moment från alla klasser. Vad är du sugen på?

Vi kommer också ha hunden på vår högra sida och helt plötsligt blir en nybörjarbana något helt annat! Du behöver känna till reglerna i stort och vara ganska så säker på nybörjarskyltarna samt ha en hyfsad bra kontakt med din hund. Tävlar du eller kanske har som ett mål att tävla är detta kursen för dig!

Vi kommer jobba med slingor, temabanor, baklängeskedjor, våra tecken och komandon, grunder mm.

Kursens motto blir: Träna så tävlingslikt som möjligt och Tävla så träningslikt som möjligt!

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare

Kurstid: ca 12 timmar fördelat på 6 tillfällen

Kursstart:

Pris: 1600 kr

 

 

Klickerkurs  - för alla hundar och hundägare

Den här kursen ger dig en inblick i vad träning med klicker är för något. Du kommer få grunderna där du klickar in din hund, får olika övningar och lekar för att komma vidare. Målet är att du ska få se och upptäcka vad klickerna kan användas till och vad du sedan kan anväda den till i din vardag.

 

Det brukar vara ett roligt och uppskattat sätt att träna på för både hund och ägare. Klickljudet betyder ju "Godis är på väg!!!" och att knäcka denna nöt brukar vara rolig. Hur ska jag få min ägare att vilja klicka igen undrar hunden :)

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Kurstid: 4 timmar på 2 tillfällen

Kursstart:

Pris: 500 kr

 

 

Rallylydnad Träningsgrupp

Detta är för dig som har gått en kurs i Rallylydnad tidigare. Vi träffas och bygger banor tillsammans och hittar lösningar på problem och utmaningar!

 

Förkunskaper: Rallylydnad nybörjare

Kurstillfällen: Lördagar. Datum uppdateras på föstartsidan!

Pris: 600 kr för ett klippkort, 5 tillfällen. Alt 150 kr/tillfälle

 

 

Aktivering i skog och mark -för alla hundar och hundägare

Detta är kursen som ska göra din promenader lite roligare och mer spännande. Nosarbete i form av enklare spår och sökövningar. Balans-, trygghetetsövningar och följsamhet över stock och sten. Vi kommer också träna på passivitet. Detta blir i samband med vårt fika!

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Kurstid:

Kursstart:

Pris: 280 kr/tillfälle

 

hundlekiset.se © 2010