Med finurlighet, skorpor och potatis kan man lära en gris vad som helst!

Emil i Lönneberga

 
 
 

Du kan även maila direkt till info@hundlekiset.se och ställa din fråga eller göra din anmälan!

 

Valpkurs - för valpar som är ca 2- ca 8 månader

Målet är att du och din valp ska ha roligt tillsammans. Därför ligger vikten på god kontakt och gott samarbete mellan dig och din valp. Utifrån detta tränar vi bl a följsamhet, inkallning, sitt och ligg, stanna kvar, hälsa fint, byteshandel, trix och balans. Detta är flera byggstenar som är A o O för en bra vardag ertillsammans. Många övningar går ut på att ni ska bli en bra lärare för din hund!

Kursen är uppbyggd så att ni praktiskt testar och tränar de olika momenten vi går igenom vid kurstillfället. Ni får individuella tips och råd för att sedan träna vidare hemma. Det kommer också vara lite teori invävt vid varje kurstillfälle.

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Kurstid: ca 8 timmar fördelat på 7 tillfällen varav ett tillfälle är i skogen. Utöver detta väljer du själv när och om du vill föja med på en aktiveringspromenad.

Kursstart februari: Kl 10.00-11.00 söndagar 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3, 18/3.

Samt söndag 28/3 kl 10.00-12.00 då vi är i skogen.

Kursstart april:

GRUPP 1 kl 10.00-11.00 SÖNDAG 8/4, 15/4, 22/4, 29/4 6/5, 13/5 + ett tillfälle i skogen (datum ej bestämt)

GRUPP 2 Kl 18.30-19.30 TISDAG 10/4, 17/4, 24/4, 8/5, 15/5, 22/5

Samt tisdag 1/5 kl 10.00-12.00 då vi är i skogen.

Pris: 1 200 kr

 

 

 

Vardagslydnad - för vuxna hundar och unghundar

Detta är kursen för dig som aldrig kom med på någon valpkurs och har en lite äldre hund. Det är aldrig för sent att gå kurs och lära sig. Det är egentligen bara förutsättningarna som har ändrats. Hunden har blivit äldre, könsmogen och skaffat sig olater och beteenden som t ex ilska mot andra hundar eller glädje för alla människor! Alltså både bra och dåliga beteenden. Detta tar vi hänsyn till när vi tränar. Vi kommer att få vara kreativa för vi ska få hunden att göra det vi vill och inte det den vill. Spännande!

Målet är att du och din hund ska ha roligt tillsammans. Därför ligger vikten på god kontakt och gott samarbete mellan dig och din hund. Utifrån detta tränar vi bl a följsamhet, inkallning, sitt kvar och ligg, hälsa fint, byteshandel, trix och balans. Detta är några byggstenar som är A o O för en bra vardag tillsammans.

Kursen är uppbyggd så att ni praktiskt testar och tränar de olika momenten vi går igenom vid kurstillfället. Ni får individuella tips och råd för att sedan kunna träna vidare hemma. Det kommer också vara lite teori invävt vid varje kurstillfälle. Ett tillfälle är vi också i Kalmar och ett i skogen!

Förkunskaper: Inga

Kurstid: ca 6 timmar fördelat på 6 tillfällen och en valfri aktiveringspromenad

Kursstart februari: Grupp 1 Kl 11.45-12.45 söndag 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3, 18/3.

Grupp 2 Kl 13.30-14.30 söndag 4/2, 11/2, 18/2, 25/2, 4/3, 18/3.

Pris: 1 200 kr

 

 

 

Rallylydnad Nybörjare

Rallylydnad är en sport där du och hunden är ett ”team” och tillsammans genomför en bana. Utförandet av varje övning illustreras genom bild och text på skyltar. Hund och förare skall utstråla glädje och samarbete under hela banan. Det krävs inget perfekt fotgående men hunden skall befinna sig under förarens kontroll och på vänster sida med ett leende koppel. Du får kommunicera obegränsat med din hund genom röst- och teckenkommando. Du får alltså prata, uppmuntra eller använda andra verbala förstärkningar för att uppnå bästa möjliga resultat. Rallylydnad passar alla raser och hundägare. Betoningen ligger på glädje och samarbete. Rally erbjuder variation och spänning med inslag av traditionell lydnad, agility och freestyle. Du kan träna för att tävla men framför allt är detta riktigt kul och ger en enorm kontakt och följsamhet med din hund, vilket du har stor glädje av i din vardag.

Målet med denna kurs är att du och din hund ska får testa på rallylydnad för att se om det är något som passar er. Därför går vi inte in på detaljer och finslipning av olika moment och delmoment. Under kursens gång kommer du upptäcka vad ni behöver träna mer på.

Under kursen går vi igenom skyltarna i nybörjarklassen och provar på olika banor. Vi arbetar med kontaktövningar och följsamhet men också belöningsmetoder för att bygga upp förväntningen hos hunden.

Förkunskaper: Valpkurs eller liknande

Kurstid: ca 6 timmar fördelat på 6 tillfällen

Kursstart: Grupp 1 kl 11.45-12.45 söndagar 8/4, 15/4, 22/4, 29/4 6/5, 13/5

Grupp 2 kl 13.30-14.30 söndagar 8/4, 15/4, 22/4, 29/4 6/5, 13/5

Pris: 1 200 kr

 

 

 

Rallylydnad Tävlingsförberednde

Denna kurs vänder sig till dig som har funderingar på att börja tävla eller precis har börjat. Även för dig som har intresset för att finslipa detaljer är denna kursen bra.

Vi kommer fokusera på skyltarna som hör till nybörjarklassen. Finslipa grundfärdigheter som fotgående, sitt, ligg, stå och bl a frontpostion. Tid kommer läggas på regler och vad som ger poängavdrag. Träning kommer ske i grupp men också efter egna önskemål. Kursen kommer vara förlagd i första hand i Binga på Hundlekiset men vi kommer också lägga ett av kurstillfällena på annan plats för att få miljöombytet.

Kursens motto blir: Träna så tävlingslikt som möjligt och Tävla så träningslikt som möjligt!

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare

Kurstid: ca 8 timmar fördelat på 5 tillfällen

Kursstart:

Pris: 1 200 kr

 

Rallylydnad Fortsättning

Vi fortsätter där Nybörjarkursen slutade men börjar arbeta mer med detaljer och finslipning! Vi kommer jobba med bakdelskontroll och mer uthållighetsträning. Dessutom lite problemlösning för att få till inlärningen av vissa moment. Det som passar en hund passar inte en annan! Vi kommer dessutom att börja nosa på skyltarna som är i fortsättningsklassen och arbeta med lös hund.

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare

Kurstid: ca 6 timmar fördelat på 6 tillfällen

Kursstart:

Pris: 1 200 kr

 

 

Rallylydnad med tävlingsinriktning och moment från högre klasser - för vuxna hundar

Under denna kurs kommer vi prova moment från alla klasser. Vad är du sugen på?

Vi kommer också ha hunden på vår högra sida och helt plötsligt blir en nybörjarbana något helt annat! Du behöver känna till reglerna i stort och vara ganska så säker på nybörjarskyltarna samt ha en hyfsad bra kontakt med din hund. Tävlar du eller kanske har som ett mål att tävla är detta kursen för dig!

Vi kommer jobba med slingor, temabanor, baklängeskedjor, våra tecken och komandon, grunder mm.

Kursens motto blir: Träna så tävlingslikt som möjligt och Tävla så träningslikt som möjligt!

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare

Kurstid: ca 12 timmar fördelat på 6 tillfällen

Kursstart:

Pris: 1600 kr

 

 

Klickerkurs - för alla hundar och hundägare

Den här kursen ger dig en inblick i vad träning med klicker är för något. Du kommer få grunderna där du klickar in din hund, får olika övningar och lekar för att komma vidare. Målet är att du ska få se och upptäcka vad klickerna kan användas till och vad du sedan kan anväda den till i din vardag.

 

Det brukar vara ett roligt och uppskattat sätt att träna på för både hund och ägare. Klickljudet betyder ju "Godis är på väg!!!" och att knäcka denna nöt brukar vara rolig. Hur ska jag få min ägare att vilja klicka igen undrar hunden :)

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Kurstid: 4 timmar på 2 tillfällen

Kursstart:

Pris: 500 kr

 

 

Rallylydnad Träningsgrupp

Detta är för dig som har gått en kurs i Rallylydnad tidigare. Vi träffas och bygger banor tillsammans och hittar lösningar på problem och utmaningar!

 

Förkunskaper: Rallylydnad nybörjare

Kurstillfällen: Lördagar. Datum uppdateras på föstartsidan!

Pris: 600 kr för ett klippkort, 5 tillfällen. Alt 150 kr/tillfälle

 

 

Aktivering i skog och mark -för alla hundar och hundägare

Detta är kursen som ska göra din promenader lite roligare och mer spännande. Nosarbete i form av enklare spår och sökövningar. Balans-, trygghetetsövningar och följsamhet över stock och sten. Vi kommer också träna på passivitet. Detta blir i samband med vårt fika!

 

Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs

Kurstid:

Kursstart:

Pris: 280 kr/tillfälle

 

hundlekiset.se © 2010