RALLYLYDNAD


Rallylydnad är en sport där du och hunden är ett ”team” och tillsammans genomför en bana. Utförandet av varje övning illustreras genom bild och text på skyltar. Hund och förare skall utstråla glädje och samarbete under hela banan. Det krävs inget perfekt fotgående men hunden skall befinna sig under förarens kontroll och på vänster sida med ett leende koppel. Du får kommunicera obegränsat med din hund genom röst- och teckenkommando. Du får alltså prata, uppmuntra eller använda andra verbala förstärkningar för att uppnå bästa möjliga resultat.


Rallylydnad passar alla raser och hundägare. Betoningen ligger på glädje och samarbete. Rally erbjuder variation och spänning med inslag av traditionell lydnad, agility och freestyle. Du kan träna för att tävla men framför allt är detta riktigt kul och ger en enorm kontakt och följsamhet med din hund, vilket du har stor glädje av i din vardag.Rallylydnad Nybörjarklass


Målet med denna kurs är att du och din hund ska få testa på rallylydnad för att se om det är något som passar er. Därför går vi inte in på detaljer och finslipning av olika moment och delmoment. Under kursens gång kommer du upptäcka vad ni behöver träna mer på.

Under kursen går vi igenom skyltarna i nybörjarklassen och provar på olika banor. Vi arbetar med kontaktövningar och följsamhet men också belöningsmetoder för att bygga upp förväntningen hos hunden.


Förkunskaper: Lite följsamhet, sitt och ligg. Grundfärdigheter men inget krav


Kurstid: Ca 7,5 timmar fördelat på 6 tillfällen


Pris: 1 550 kr

Kursstart


Grupp 1-23

Start prel i marsNi som står på intresselistan har förtur till dessa platser.


Rallylydnad Fördjupning Nybörjare & Fortsättning


Under denna kursen kommer vi fortsätta arbeta med momenten i Nybörjar- & Fortsättningsklassen för att öka trygghet och säkerhet i moment och skyltar.

Vi kommer att arbeta med detaljer och finslipa grundfärdigheter för att få en snygg helhet. Det blir längre slingor, temabandor, kluriga skyltkombinationer. Följsamhet med och utan koppel.

Denna kurs går också bra att gå för att träna momenten på högersidan!


Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare och gärna Fortsättning


Kurstid: Ca 7,5 timmar fördelat på 6 tillfällen


Pris: 


Kursstart


Startar när vi är ett gäng som är intresserade.
Rallylydnad Banträning 


Här kommer det finnas två banor uppställda när du kommer.  Alla kommer få göra båda banorna en gånga var med återkoppling. Det blir alltså så tävlingslikt som möjligt!

Kajsa och jag kommer att finnas på varsin bana. Alla kommer få en banskiss, banvandring och återkoppling. Vi delar gruppen på hälften och sedan gör vi samma procedur på den andra banan.

Det kommer också finnas kortare skyltkombinationer för egen träning.

Tanken är också att möjligheten finns att träna och testa sina rutiner. Ska hunden vänta i bilen, i en bur eller stå uppbunden? Ska uppvärmningen vara 15 minuter eller 5 minuter? Ska det vara momenten som ingår i banan eller tricks? Plugga in banan på bästa sätt. Det finns mycket att fila på om man vill!

 

Kursens motto blir: Träna så tävlingslikt som möjligt och Tävla så träningslikt som möjligt!

 

Förkunskaper: Känna till momenten.


Kurstid: ca 8 timmar fördelat på 4 tillfällen


Pris


KursstartBanträning Nybörjare och FortsättningBanträning Avancerad och Mästare


Kursstart


Grupp 1-23

Startar när vi är ett gäng!

Rallylydnad Fortsättningsklass


Vi fortsätter där Nybörjarkursen slutade men börjar arbeta mer med detaljer och finslipning! Vi kommer jobba med bakdelskontroll och mer uthållighetsträning. Dessutom lite problemlösning för att få till inlärningen av vissa moment. Det som passar en hund passar inte en annan! Vi kommer gå igenom alla skyltar som hör till Fortsättningsklassen. Bl a Åttans frestelse och snurr under gång. Vi tittar på vad detta egentligen är och tränar på det: Störning och följsamhet!


Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare


Kurstid: Ca 7,5 timmar fördelat på 6 tillfällen


Pris: 1 550 krKursstartRallylydnad Fördjupning Avancerad & Mästare


Den här kursen kommer bli lite vad vi gör den till! För du som kommer gå den här kursen känner redan till det mesta, men vill bli bättre! Vi kommer ha en inriktning på att tävla (man måste inte starta!) och vi kommer jobba ännu mer på detaljer som t ex med stadga, bärandet, runda konen mm. Vi jobbar vidare med kluriga skyltkombinationer, utmanande momentkombinationer och slingor.


Förkunskaper: Kunna momenten i de lägre klasserna och känna till momenten i de högre. 


Kurstid: Ca 6 timmar fördelat på 4 tillfällen


Pris: 

Rallylydnad Tävlingstänk!


Denna kurs vänder sig till dig som har funderingar på att börja tävla, precis har börjat eller vill ta reda på om du vill tävla. 


1:a tillfället: Detta är ett teoripass utan hund. Vi går igenom vad som krävs för att kunna anmäla sig och hur det går till. Hur en tävling går till och vad som är bra att tänka på.

2:a tillfället: Vi lägger fokus på startrutiner och målrutiner. Banvandringen - hur och vad ska man tänka på? Olika skyltkombinationer som kan vara kluriga.

3:e tillfället: Den här gången gör vi det så tävlingslikt som möjligt! Det blir en hel nybörjarbana och det kommer bli en återkoppling till alla.


Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare 


Kurstid: Ca 4,5 timmar fördelat på 3 tillfällen


Pris: Kursstart


Startar när det finns intresse!Om du inte har fått svar inom 2 dygn på din förfrågan, maila igen så att vi är säkra på att du når oss!


Du kan även maila direkt till info@hundlekiset.se och ställa din fråga eller göra din anmälan!