Rallylydnadskurser

RALLYLYDNAD

Rallylydnad Nybörjare


Rallylydnad är en sport där du och hunden är ett ”team” och tillsammans genomför en bana. Utförandet av varje övning illustreras genom bild och text på skyltar. Hund och förare skall utstråla glädje och samarbete under hela banan. Det krävs inget perfekt fotgående men hunden skall befinna sig under förarens kontroll och på vänster sida med ett leende koppel. Du får kommunicera obegränsat med din hund genom röst- och teckenkommando. Du får alltså prata, uppmuntra eller använda andra verbala förstärkningar för att uppnå bästa möjliga resultat.


Rallylydnad passar alla raser och hundägare. Betoningen ligger på glädje och samarbete. Rally erbjuder variation och spänning med inslag av traditionell lydnad, agility och freestyle. Du kan träna för att tävla men framför allt är detta riktigt kul och ger en enorm kontakt och följsamhet med din hund, vilket du har stor glädje av i din vardag.


Målet med denna kurs är att du och din hund ska få testa på rallylydnad för att se om det är något som passar er. Därför går vi inte in på detaljer och finslipning av olika moment och delmoment. Under kursens gång kommer du upptäcka vad ni behöver träna mer på.

Under kursen går vi igenom skyltarna i nybörjarklassen och provar på olika banor. Vi arbetar med kontaktövningar och följsamhet men också belöningsmetoder för att bygga upp förväntningen hos hunden.


Förkunskaper: Valpkurs, gärna Grundfärdigheter men inget krav


Kurstid: Ca 7,5 timmar fördelat på 6 tillfällen


Pris: 1 350 kr

Rallylydnad Fortsättning


Vi fortsätter där Nybörjarkursen slutade men börjar arbeta mer med detaljer och finslipning! Vi kommer jobba med bakdelskontroll och mer uthållighetsträning. Dessutom lite problemlösning för att få till inlärningen av vissa moment. Det som passar en hund passar inte en annan! Vi kommer dessutom att börja nosa på skyltarna som är i fortsättningsklassen och arbeta med lös hund.


Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare


Kurstid: Ca 7,5 timmar fördelat på 6 tillfällen


Pris: 1 350 kr

Rallylydnad Fördjupning Nybörjare & Fortsättning


Under denna kursen kommer vi fortsätta arbeta med momenten i Nybörjar- & Fortsättningsklassen för att öka trygghet och säkerhet i moment och skyltar.

Vi kommer att arbeta med detaljer och finslipa grundfärdigheter för att få en snygg helhet. Det blir längre slingor, temabandor, kluriga skyltkombinationer. Följsamhet med och utan koppel.

Fördjupning innebär också att vi nosar på några moment från högre klasser .


Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare och fortsättning


Kurstid: Ca 7,5 timmar fördelat på 6 tillfällen


Pris: 1 350 kr

Rallylydnad Tävlingstänk


Denna kurs vänder sig till dig som har funderingar på att börja tävla, precis har börjat eller vill ta reda på om du vill tävla. 

1:a tillfället: Detta är ett teoripass och det är utan hund. Vi går igenom vad som krävs för att kunna anmäla sig och hur det går till. Hur den tävling går till och vad som är bra att tänka på.

2:a tillfället: Vi lägger fokus på startrutiner och målrutiner. Banvandringen - hur och vad ska man tänka på? Olika skyltkombinationer som kan vara kluriga.

3:e tillfället: Den här gången gör vi det så tävlingslikt som möjligt! Det blir en hel nybörjarbana och det kommer bli en återkoppling till alla.


Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare 


Kurstid: Ca 4,5 timmar fördelat på 3 tillfällen


Pris: 850 kr

Rallylydnad med tävlingsinriktning och moment från högre klasser - för vuxna hundar


Under denna kurs kommer vi prova moment från alla klasser. Vad är du sugen på?

Vi kommer också ha hunden på vår högra sida och helt plötsligt blir en nybörjarbana något helt annat! Du behöver känna till reglerna i stort och vara ganska så säker på nybörjarskyltarna samt ha en hyfsad bra kontakt med din hund. Tävlar du eller kanske har som ett mål att tävla är detta kursen för dig!

Vi kommer jobba med slingor, temabanor, baklängeskedjor, våra tecken och komandon, grunder mm.

Kursens motto blir: Träna så tävlingslikt som möjligt och Tävla så träningslikt som möjligt!

 

Förkunskaper: Rallylydnad Nybörjare


Kurstid: ca 12 timmar fördelat på 6 tillfällen


Pris: 1 600 kr

Kursstart


Ny rallylydnad nybörjare kommer under nästa termin!


Är du jättetaggad på att gå en rallylydnads kurs? Mejla gärna en intresseanmälan så sätter vi upp dig på listan. Detta är inget bindande utan du kommer endast få ett mejl när datumen är satta för att sedan få tacka ja eller nej. 
Kursstart


Ny Rallylydnad fortsättning kommer under nästa termin!

Är du jättetaggad på att gå rallylydnad fortsättning? Mejla gärna en intresseanmälan så sätter vi upp dig på listan. Detta är inget bindande utan du kommer endast få ett mejl när datumen är satta för att sedan få tacka ja eller nej. 


Kursstart


Denna kurs startas upp efter förfrågan och när en grupp är full.


Mejla en intresseanmälan så sätter vi upp dig på listan. Detta är inget bindande utan du kommer endast få ett mejl när datumen är satta för att sedan få tacka ja eller nej. 

Kursstart


Denna kurs startas upp efter förfrågan och när en grupp är full.


Mejla en intresseanmälan så sätter vi upp dig på listan. Detta är inget bindande utan du kommer endast få ett mejl när datumen är satta för att sedan på tacka ja eller nej. 

Kursstart
Denna kurs startas upp efter förfrågan och när en grupp är full.


Mejla en intresseanmälan så sätter vi upp dig på listan. Detta är inget bindande utan du kommer endast få ett mejl när datumen är satta för att sedan på tacka ja eller nej. 
Dubbelklicka här för att lägga till din egen text.

 
 
 
 

Om du inte har fått svar inom 2 dygn på din förfrågan, maila igen så att vi är säkra på att du når oss!


Du kan även maila direkt till info@hundlekiset.se och ställa din fråga eller göra din anmälan!

Hundlekiset Anja & Co AB

Hossmo 510 B 

38892 Ljungbyholm

Sverige


Kontakta oss

070 - 258 35 12

info@hundlekiset.se


hundlekiset.se © 2020

Sociala medier