KURSVERKSAMHET

Här på Hundlekiset Anja & Co är vårt mål att hundar och hundägare ska få en samspelt relation där de förstår varandra och har kul tillsammans. Vi jobbar endast med belöningsbaserad träning där vi vill se hundarna lyckas. Fokuset ligger på vad vi vill ha för beteenden, inte vad vi inte vill ha. Med glädje, struktur och individanpassningar lär vi hundarna vardagsviktiga beteenden, tricks och tävlingsmoment.

För oss är det viktigt att förstå hunden, vilka behov som finns och språket den talar. Vi kan alltid lära oss mer och känna igen signalerna de sänder ut för att stötta och underlätta i situationer de ställs inför.

.

Grupperna är 5-10 hundar med tillhörande ägare, antalet varierar mellan typen av kurs och antalet instruktörer. På kursen kommer ni få flera övningar som ni fortsätter att träna på hemma.


Vi vill bygga på förtroendet mellan hund och ägare.

Att gå kurs ska vara roligt, inspirerande och lärande!


Har du önskemål om en kurs eller aktivitet som inte finns än så önska. Kanske är det fler som har önskat samma!


Ställ dina frågor och anmäl ditt intresse till info@hundlekiset.se eller 070-258 35 12.


Valpkurs


Genom varvad praktik och korta teroipass går vi igenom de viktigaste bitarna för att ge både valpen och dig som ägare bra grunder att stå på. Kursen innehåller bland annat vardagsviktiga bitar såsom koppelgående, inkallning och hantering. Samt hur det fungerar när man lär hunden nya beteenden och nyttiga kunskaper om hundspråk och lagar.


Passar: Valpar mellan ca 2 - ca 8 månader

Förväntansfull valp
Wiggo på kursen, Vardagsviktigt

NYHET - Vardagsviktigt

En kurs fylld med användbara övningar anpassade till vardagen. Få verktyg, tips och struktur för att på ett positivt vis lära hunden viktiga förmågor. Vi kommer jobba med allt från att stanna i bilen när luckan öppnas, inkallning i olika situationer till följsamhet.


Passar: Alla. Perfekt fortsättning för att komma vidare efter valpkursen likväl för den äldre hunden.


Rallylydnad


Rallylydnad är en trevlig sport där du och hunden är ett team och tillsammans går en bana med ca 15 skyltar. På skyltarna illustreras utförandet av momentet genom bild och text. Fokuset ligger på att du och din hund ska ha ett fint sammarbete och stor arbetsglädje. Rallylydnad är en perfekt aktivitet för att hitta på något roligt tillsammans och stärka bandet mellan hund och människa.

Rallylydnad, en hundsport med utmaningar!
Grundfärdigheter, kursen som lägger grunden

Grundfärdigheter


I denna kurs lägger vi 100% fokus på hundens grudfärdigheter som kommer att underlätta inför många sporter. Positioner, specifik kroppskontroll och mycket mer!

Nosa och stros kan alla hundar göra!

Nos och stros i skogen

I en mindre grupp tar vi oss ut i naturen för att utforska hundarnas nosar, hur vi kan använda oss av naturen till aktivering och framförallt ha en trevlig stund tillsammans.Passar: AllaDessa kommer när det finns tid och plats i kalendern.


Trevligare tillvaro

För oss är en bra relation en som är byggd på trygghet och glädje. Kursen har fokuset på att du som deltagare ska lära känna, förstå och nå din hund. Teori och praktik kommer varvas där vi fördjupar oss i bland annat hundens språk, frivillig hantering och roliga aktiviteter att göra tillsammans. 


Passar: Alla
Dessa kommer när det finns tid och plats i kalendern.


Trevligare tillvaro, språk, hantering, samspel.
Trickskurs, Smått och stort.

Trickskurs


Kursen där glädje, skoj och kreativitet ligger i centrum. Olika inlärningsmetoder, tips och trix för att få möjligheten att erbjuda sin hund ett långt och lyckligt tricksliv. Tricks kan bådeDessa kommer när det finns tid och plats i kalendern.


Kortkurser


Under 2 till 3 tillfällen fördjupar vi oss i en specifik del inom hundträning. Det kan exempelvis vara koppelgående, berikning eller inkallning. Hör av dig om du är intresserad eller har något specifikt önskemål!


Dessa kommer när det finns tid och plats i kalendern.

Pudel tränar rallylydnad